acsokoládé > Cégtörténet

Cégtörténet

Már az 1970-es években lehetőségem nyílt arra, hogy a legkiválóbb minőségű svájci csokoládét fogyaszthassak. A svájci csokoládé olyan ízélményt nyújtott, ami meghatározta az ízlésvilágomat.A svájci csokoládémanufaktúrák csodálatos trüffeleket, pralinékat, tortákat és csokoládékrémeket kreálnak, ezek a finomságok kenyér nélkül, önmagukban, vagy kávé,        édes bor, whisky és konyak mellé fogyasztva is rendkívüli élményt nyújtanak, minden alkalomhoz.Nem szerénytelenség azt állítani, hogy a svájci a világ legfinomabb csokoládéi közé tartozik.

2008 őszén a férjem Brüsszelben járt, a csokoládé fővárosában, ahol a város főutcáján a Rue Neuve-n, nem tudott elleállni a kísértésnek, és néhány csokoládé üzletben "körülnézett", és megkóstolta a belga chocolatierök praliné válogatásait. Úgy vélte, hogy ez lesz a"vásárfia", így aztán a bőröndje megtelt a finomabbnál-finomabb pralinékkal.

Ekkortájt már sokat foglakoztam annak a gondolatával hogy megtanulom a csokoládé készítés meterségét.Szerettem volna a szellemi munkát fizikai munkával ellensúlyozni. A tettekre 2011 nyarán került sor amikor beiratkoztam a belgiumi Callebaut csokoládégyártó világhírű csokoládéakadémián  Philippe Vancayseele  tanfolyamára és megtanultam  a csokoládékészítés mesterségének alap lépéseit. Családi házunk minimális átalakítása után ,a csokoládé műhely kialakítását követően, a szükséges engedélyek birtokában , a minőségi alapanyagok beszerzése után, 2011.decemberében kezdődött meg az első tábla csokoládé gyártása.

Termékemnek a Seychelle nevet választottam, ami azon túl hogy jól cseng, néhány pozitív jelzőt is rejt: vonzó és páratlan.A termékek gyártása folyamán arra törekszem, hogy a Seychelle csokoládé vonzó és páratlan legyen.